Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cumin
- 1 tbsp salt
- 2 tsp sugar
- 1 whole chicken (1800-2000 g)
- 50 g vegetable oil
- 5 eschalots
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh turmeric, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 3 candlenuts (see Tips)
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 300 g coconut milk
- 4 pandan leaves, tied into knots (see Tips)
- 750 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3378.7 kJ / 804.5 kcal
- Eiwitten
- 61 g
- Koolhydraten
- 5.5 g
- Vetten
- 60.3 g
- Verzadigd vet
- 21.3 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 1672.8 mg
Alternatieve recepten
Sambal Belacan
10 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min.
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Chicken Rendang
45 min
Nyonya Spice Paste
15 Min