Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried chillies, to taste (deseeded if preferred)
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seed
- Voeding
- per 150 g
- Calorieën
- 2314.3 kJ / 551 kcal
- Eiwitten
- 33.8 g
- Koolhydraten
- 13.5 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 10 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sambal kacang (peanut sauce)
35 menit
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 godz. 40 min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3h 30min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1j 15 menit
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Sambal chilli
35 menit
Sambal Belacan
10 menit