![Asian chicken noodle soup Asian chicken noodle soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B092FDA3-272D-42C3-BCDA-E29D1FA872C8/Derivates/6C9C245F-766C-4959-8964-5682CB7C061D.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken
- 1 whole uncooked chicken (1.2-1.4 kg)
- 1 lemon, cut into halves
- 1 brown onion (approx.150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 3 sprigs fresh coriander, roots, stems and leaves
- 2 tbsp miso paste
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp mirin
Broth
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 - 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 3 - 4 dried shiitake mushrooms, sliced
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1550 g water
- 4 whole eggs, washed
- 400 g udon noodles, rinsed and separated
- 120 g carrot (approx. 1-2 carrots), cut into halves lengthways and cut into slices (1 cm)
- 100 - 150 g canned baby corn, drained and cut into halves
- 150 - 200 g broccolini (approx. 1 bunch), trimmed and cut into pieces (4-5 cm)
- 1 - 2 tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, torn, for garnishing
- 1 tbsp fried shallots, for garnishing
- 1 nori sheet, cut into thin strips, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3880 kJ / 923.8 kcal
- Eiwitten
- 86.3 g
- Koolhydraten
- 38.1 g
- Vetten
- 45.5 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 9.6 g
- Natrium
- 3188.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean barbecue chicken with rice
45 Min
Curry laksa
45 Min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45 min
Seafood con arroz
45 Min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Pasta salad with trout and vegetables
45 Min
Goi muc (squid salad)
45 Min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Master stock chicken
1h 30min
Spiralised vegetable soup
9h
Miso soup
30 Min
Chicken and sweet corn soup
30 Min