Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 120 g leeks (white part only), cut into pieces
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 100 g carrots, cut into pieces
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa, to taste (see Tips)
- 400 g water
- 600 g tomatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 90 g dried green lentils (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g raw sugar
- 1 tsp lemon juice
- 4 skinless chicken thigh fillets (approx. 400 g), cut into pieces (2 cm)
- natural yoghurt, to serve
- toast, to serve
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2165 kJ / 515.5 kcal
- Eiwitten
- 32.1 g
- Koolhydraten
- 45.7 g
- Vetten
- 20.2 g
- Vezels
- 10.8 g
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Bamia (okra and meat stew)
55 dk
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 dk
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Mexican chicken stew
40 min
Baharat spice mix
5 min
Hearty minestrone with herb gremolata
40 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min