Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 120 g leeks (white part only), cut into pieces
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 100 g carrots, cut into pieces
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa, to taste (see Tips)
- 400 g water
- 600 g tomatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 90 g dried green lentils (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g raw sugar
- 1 tsp lemon juice
- 4 skinless chicken thigh fillets (approx. 400 g), cut into pieces (2 cm)
- natural yoghurt, to serve
- toast, to serve
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2165 kJ / 515.5 kcal
- Eiwitten
- 32.1 g
- Koolhydraten
- 45.7 g
- Vetten
- 20.2 g
- Vezels
- 10.8 g
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Tuscan bean soup
40min
Tuscan bean soup
30min
Carrot and coriander soup
30min
Balti coconut fish curry
50min
Curried carrot and ginger soup
40min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50 min.
Moroccan lamb with pilaf
5 godz. 40 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Indian spiced sweet potato soup
25min