Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 120 g leeks (white part only), cut into pieces
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 100 g carrots, cut into pieces
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa, to taste (see Tips)
- 400 g water
- 600 g tomatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 90 g dried green lentils (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g raw sugar
- 1 tsp lemon juice
- 4 skinless chicken thigh fillets (approx. 400 g), cut into pieces (2 cm)
- natural yoghurt, to serve
- toast, to serve
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2165 kJ / 515.5 kcal
- Eiwitten
- 32.1 g
- Koolhydraten
- 45.7 g
- Vetten
- 20.2 g
- Vezels
- 10.8 g
Alternatieve recepten
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45 min
Tuscan bean soup
40min
Chilli beef with lemon feta
30min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Salmon kabsa
40min
Spicy eggs with tomato sauce
30min
Mexican chicken stew
40min
Ribollita
50min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Pasta alla puttanesca
35min
Indian spiced sweet potato soup
25min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min