Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Eiwitten
- 54.9 g
- Koolhydraten
- 52.9 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 699.9 mg
Alternatieve recepten
Harissa lamb with green couscous
40min
Beef ragu
1 godz. 25 min
Mexican chicken stew
40min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Layered lamb curry
1 godz.
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 Min
Balti coconut fish curry
50min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min