Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batbout
- 320 g water
- 30 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- 20 g olive oil, plus extra for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 500 g lamb mince
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 ½ tsp paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 800 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp sugar
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 3730.3 kJ / 888.2 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 114.1 g
- Vetten
- 26.4 g
- Vezels
- 10.8 g
Alternatieve recepten
Spiced lamb pie
40 min
Curry lamb cutlets
1sa
Harissa lamb with green couscous
40 min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Moroccan harira soup with chicken
55 dk
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Moroccan lamb with pilaf
5h 40min
Lamb korma
4 Std.
Moroccan chicken with couscous
45 min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 min