Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Eiwitten
- 39.1 g
- Koolhydraten
- 55.3 g
- Vetten
- 16.9 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 2085.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Shakshuka
50 Min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 menit
Balti coconut fish curry
50 Min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 Min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Salmon kabsa
40 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 menit
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1j 10 menit
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1j 10 menit