Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Eiwitten
- 39.1 g
- Koolhydraten
- 55.3 g
- Vetten
- 16.9 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 2085.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn Saganaki
35 dk
Crab linguine
30 Min
Moroccan chicken with couscous
1 Std. 5 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 dk
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Prawn saganaki with feta
35 dk
Shakshuka
50 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Risoni with salmon and spinach
25 Min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 dk
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 Min