Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Eiwitten
- 25.8 g
- Koolhydraten
- 36.9 g
- Vetten
- 20.8 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 433 mg
Alternatieve recepten
Balti coconut fish curry
50 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 min
Fish soup
40 min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Salmon kabsa
35 min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Mexican chicken soup
30 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min