Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Eiwitten
- 47.3 g
- Koolhydraten
- 42.5 g
- Vetten
- 128.6 g
- Verzadigd vet
- 34 g
- Vezels
- 13.7 g
- Natrium
- 2648.5 mg
Alternatieve recepten
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)
3h 35min
Mixed meat rillettes
4h 10min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 godz. 10 min
Tiraccino
1h 5min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5min
Classic zabaglione
15min