Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g tri-colour quinoa
- 1250 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- ½ fresh long red chilli (deseeded if preferred)
- 60 g olive oil
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillet
- 1 red capsicum, deseeded and cut into eighths
- ½ red onion, cut into halves
- 1 Lebanese cucumber, cut into quarters
- 150 g feta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp apple cider vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g vine-ripened tomatoes, cut into pieces (2 cm)
- 1 avocado, flesh only, thinly sliced
- 2 tbsp fresh chives, thinly sliced
- 100 g kale, thinly sliced
- 1 tbsp pepitas
- 2 tbsp dried cranberries
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2343.2 kJ / 557.9 kcal
- Eiwitten
- 31.7 g
- Koolhydraten
- 17.5 g
- Vetten
- 39.3 g
- Verzadigd vet
- 10.3 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 534.7 mg
Alternatieve recepten
Turkey taco salad bowl
15 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Colourful quinoa salad
40 min
Mango salmon bowl
40 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 Min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min