Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 10 - 12 sprigs fresh mixed herbs (e.g. parsley, basil, chives), leaves only
- 1 garlic clove
- ½ fresh chillies
- 60 g olive oil
- 1200 g water
- 1 ½ tsp salt
- 100 g quinoa
- 600 g fresh salmon fillets, skinless (2 cm thick)
- 160 g red capsicum, cut into pieces
- 50 g red onion, cut into pieces
- 120 g cucumber, cut into pieces
- 150 g feta cheese, cut into pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g roma tomatoes, cut into pieces (2 cm)
- 1 avocado, flesh only (150-200 g), sliced
- 100 g kale, thinly sliced
- 1 tbsp pumpkin seeds (optioneel)
- 2 tbsp dried cranberries (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2238 kJ / 534 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Fresh fennel salad
10 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15min
Colourful quinoa salad
40 min
Superfood salmon salad
1 godz. 5 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Salmon, asparagus and potato salad
40 min
Asparagus and broad bean salad
25 min
Quinoa salad with mango salsa
1 godz.