![Warm sweet potato and chickpea salad Warm sweet potato and chickpea salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/437C7303-16CC-47AE-ABA6-5E5476FCE371/Derivates/ad81a20a-653f-419d-8bb5-b16828ca8163.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ red onion (approx. 90 g), cut into halves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 tsp apple cider vinegar
- 100 g extra virgin olive oil
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 8 sprigs fresh basil (approx. 10 g), leaves only
- 25 g flaked almonds
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 garlic clove
- 500 g water
- 500 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g rocket
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1824 kJ / 434.3 kcal
- Eiwitten
- 8.8 g
- Koolhydraten
- 27.8 g
- Vetten
- 30.2 g
- Vezels
- 8.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15 min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Quick veggie pasta salad
30 min
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Chipotle bean and corn salad
40 min
Nachos with beans and cashew sour cream
50min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min