Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dressing
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sumac, plus extra to serve
- 1 tsp ground cumin
Salad
- 9 sprigs fresh mint, leaves only
- 9 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g cauliflower, cut into florets (approx. 3 cm)
- 145 g red onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 2 Lebanese cucumbers, cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 230 g after draining)
- 200 g tomatoes, cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 tbsp white sesame seeds, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 718 kJ / 170.8 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 12.3 g
- Vetten
- 9.3 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 238.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 dk
White bean dip with chimichurri
15 Min
Guacamole
10 Min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 godz. 50 min
Fresh fennel salad
10 Min
Smashed pea and bean dip
30 Min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Colourful quinoa salad
40 dk
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min
Asparagus and broad bean salad
25 Min
Coriander pesto
5 Min
Quinoa tabouli
12h 40min