Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Smoky tempeh
- 200 g tempeh, cut into pieces (approx. 3 cm)
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tsp pure maple syrup
- 1 tsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp liquid smoke seasoning (see Tips)
- ¼ tsp onion powder
Dressing
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 100 g canned chickpeas, drained
- 20 g shiro (white) miso paste
- 15 g pickled capers
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 20 g filtered water
Salad
- 40 g kale, finely shredded
- ½ red cabbage
- 140 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- vegan Parmesan cheese, to serve (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2081.4 kJ / 495.6 kcal
- Eiwitten
- 20.6 g
- Koolhydraten
- 18.4 g
- Vetten
- 36.1 g
- Vezels
- 10.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15 min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Freekeh salad with pickled avocado
25 godz.
Fresh fennel salad
10 Min
Raw cauliflower tabouli
30min
Miso coleslaw
20min
Colourful quinoa salad
40 Min
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min