Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Smoky tempeh
- 200 g tempeh, cut into pieces (approx. 3 cm)
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tsp pure maple syrup
- 1 tsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp liquid smoke seasoning (see Tips)
- ¼ tsp onion powder
Dressing
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 100 g canned chickpeas, drained
- 20 g shiro (white) miso paste
- 15 g pickled capers
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 20 g filtered water
Salad
- 40 g kale, finely shredded
- ½ red cabbage
- 140 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- vegan Parmesan cheese, to serve (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2081.4 kJ / 495.6 kcal
- Eiwitten
- 20.6 g
- Koolhydraten
- 18.4 g
- Vetten
- 36.1 g
- Vezels
- 10.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Fresh fennel salad
10min
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1 Std. 25 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Green goddess pizza
1h 30min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 godz. 15 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Hemp and matcha overnight oats
6 Std. 5 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Sweetcorn and black rice salad
1 godz.