Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roasted cauliflower
- 1 large cauliflower (approx. 865 g), with leaves
- extra virgin olive oil spray
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves torn into large pieces
- 3 tbsp nuts and/or seeds of choice
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp paprika
- ½ tsp garlic powder
- 1 tsp ground cumin
Parsley sauce
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, cut into 4 cm strips, no white pith
- 50 g extra virgin olive oil
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- sea salt, to season
Cauliflower hommus
- 1 garlic clove
- 4 ice cubes
- 50 g extra virgin olive oil
- 80 g tahini
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- sea salt, to taste
- black sesame seeds, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2076 kJ / 494.3 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 9.8 g
- Vetten
- 44.6 g
- Verzadigd vet
- 6.1 g
- Vezels
- 9.5 g
- Natrium
- 785.6 mg
Alternatieve recepten
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35 Min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Warm bulgur salad with orange dressing
40min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Chickpea shawarma salad bowl
40min