![Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/740b3dc746882135531e1a48ff603321/Derivates/f08b2cea725d9c22254657ff6f3903510783c7f3.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Eiwitten
- 22.1 g
- Koolhydraten
- 77.1 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 8.4 g
- Vezels
- 14.6 g
- Natrium
- 1026.5 mg
Alternatieve recepten
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Mixed grain risotto
1 Std. 25 Min
Vegetarian chilli
35min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 Min
Indian spiced sweet potato soup
25 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Sichuan zucchini and eggplant
1 Std. 15 Min
Silverbeet dahl
8h 40min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min