Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Eiwitten
- 24.4 g
- Koolhydraten
- 73.2 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 17.1 g
- Natrium
- 1455.4 mg
Alternatieve recepten
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Palak paneer
45 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Summer dahl
35 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Vegetable chilli
50 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Tomato and lentil dahl
35 min