Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g pumpkin, peeled and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 1 ½ tsp sea salt
- 1000 - 1400 g water, to cover (not higher than the 2L maximum fill level)
- 60 g tahini (see Tips)
- 1 ½ tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra leaves to garnish
- 20 - 30 g freshly squeezed lemon juice, to taste
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to fry and extra to drizzle
- 4 garlic cloves, 2 cloves thinly sliced
- 100 g pancetta, diced
- 400 g canned butter beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1222.7 kJ / 292.2 kcal
- Eiwitten
- 9.8 g
- Koolhydraten
- 25.1 g
- Vetten
- 18.4 g
- Verzadigd vet
- 4.1 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 608.5 mg
Alternatieve recepten
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1 Std. 40 Min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25 Std. 20 Min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20min
Blended mixed vegetable soup
45min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40min
Zucchini cheddar slice
45min