Compatibele versies
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gnocchi
- 180 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 400 g ricotta, drained
- 200 g "00" pasta flour or gluten free flour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Pumpkin purée
- 350 g Kent pumpkin, peeled and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g water
- 20 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper
Gnocchi
- 1700 g boiling water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
Sage and Lemon butter
- 150 g salted butter
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 2 tbsp toasted hazelnuts, chopped
- fresh thyme leaves only, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3998.8 kJ / 955.7 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 53.9 g
- Vetten
- 68 g
- Verzadigd vet
- 37.9 g
- Vezels
- 4.7 g
- Natrium
- 1489.4 mg
Alternatieve recepten
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 Min
Mushroom and kale risotto
55 Min
Mushroom risotto (TM6)
30 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Chicken laksa
30 Min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1sa
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Vegemite® and cheese scrolls
1h 35min
Cheese and bacon rolls
2h
Lemonade scones
25 Min
2 ingredient dough
30 Min