Compatibele versies
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Flatbreads
- 150 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 150 g water
- 15 g extra virgin olive oil
- 180 g red onion
- 5 garlic cloves
- 200 g lamb mince, lean (see Tips)
- 3 tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes
- 200 g beetroot, peeled and thinly sliced
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
Tahini yoghurt
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 35 g tahini
- 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 7630 kJ / 1830 kcal
- Eiwitten
- 90 g
- Koolhydraten
- 206 g
- Vetten
- 63 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 41 g
- Natrium
- 425 mg
Alternatieve recepten
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40p
Smash burger taco
40p
Chicken gyros with tzatziki
30p
Swedish meatballs and mash
50p
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
1óra
Cottage pie
1óra 30p
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10p
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1óra 30p
Creamy beef curry
1óra 15p
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50p
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min