![Lamb rack with port sauce and parsnip purée Lamb rack with port sauce and parsnip purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F372CE8-0D18-4EB5-A7C6-125894975A61/Derivates/10712928fcb1ede6c11b08dfca229d2344eea511.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
White balsamic reduction (see Tips)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Lamb rack
- 600 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g parsnips, peeled and cut into pieces
- 1 lamb rack, well trimmed and cut into two small racks
- 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 4 sprigs fresh rosemary
- 3 garlic cloves
- 100 g snow peas, ends trimmed
- 20 g olive oil
- 60 g Port
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3467 kJ / 825 kcal
- Eiwitten
- 61.7 g
- Koolhydraten
- 31.4 g
- Vetten
- 45.5 g
- Vezels
- 9.7 g
Alternatieve recepten
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Peppercorn sauce
20 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Hollandaise sauce
15 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Prawn and mushroom crepes
50 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 godz. 5 min
Smoky chicken thighs
2h 10min
Venison Wellington
3h 30min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Mushroom sauce
20 min