Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Eiwitten
- 69.4 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 51.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 13.6 g
- Natrium
- 333 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gluten free chicken and leek pies
3 Std. 20 Min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Sweet and sour pork ribs
35min
Prawn and mushroom crepes
50min
Lamb shanks with risoni and feta
3j 50 menit
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Pork san choy bau
25 dk
Seafood and corn chowder
40min
Gluten free pasta
50min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 Std.
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min