Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Eiwitten
- 69.4 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 51.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 13.6 g
- Natrium
- 333 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Thai red pork curry
35 Min
Pork san choy bau
25 Min
Sweet and sour pork ribs
35 Min
Guinness beef pies
2h 15min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 Std. 10 Min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 Std. 15 Min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 godz. 30 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 Std. 5 Min
Pork with black bean sauce
30 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min