Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Eiwitten
- 69.4 g
- Koolhydraten
- 46.5 g
- Vetten
- 51.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 13.6 g
- Natrium
- 333 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Traditional gravy
25 min
Meatloaf with onion gravy
1 godz. 30 min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Aussie meat pies
2h
Quiche Lorraine
45 min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15min
Pork san choy bau
25 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min