![Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/368DFCDF-11F8-4176-AF71-665C58A7B31F/Derivates/BA4ED243-D69D-4A77-AAAC-BB544354F27C.jpg)
Compatibele versies
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dressing
- ½ lemon, zest, peeled into strips (1 x 4 cm) and juice
- 1 garlic clove
- 120 g Greek yoghurt
- 30 g olive oil
- 1 - 2 tsp smoked paprika
- ½ tsp sea salt flakes
- 1 pinch ground black pepper
Arancini
- 100 g day old bread
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 60 g brown onion
- 150 g pumpkin, skin removed and cut into cubes (3 cm)
- 30 g olive oil
- 200 g arborio rice
- 40 g white wine
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 egg yolk
- 8 fresh sage leaves, finely chopped
- 2 tbsp plain flour, plus extra if needed
- 2 egg whites
- 120 g blue cheese, cut into cubes (1 cm)
- vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 487.1 kJ / 116 kcal
- Eiwitten
- 2.6 g
- Koolhydraten
- 6.8 g
- Vetten
- 8.7 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 154.4 mg
Alternatieve recepten
Curried sausages and lentils
1 Std.
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Hollandaise sauce
15min
Basil pesto
10 min
Mashed potatoes
40 min
Quiche Lorraine
45 Min
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Lemon and caper aioli
15min
Risotto verde
45 Min
Chicken, leek and corn pie
1h 15 min
Potato bake
1j 35 menit
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min