Compatibele versies
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chipotle mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 1 garlic clove
- 2 tsp chipotle chillies in adobo sauce
- 2 egg yolks
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g lime juice, (approx. ½ lime)
- 1 pinch sea salt, to taste
Croquettes
- 500 g water
- 5 eggs
- 2 sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
- 100 g manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g butter
- 30 g oil, plus extra for frying (approx. 250-300 g)
- 30 g brown onion, cut into pieces
- 1 jalapeño chilli, deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 90 g plain flour
- 400 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 300 g breadcrumbs
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1141 kJ / 272 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 10.8 g
- Vetten
- 23.5 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 159.6 mg
Alternatieve recepten
Guacamole
10min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 godz.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Gin and lime pie
3h 10min
Chilli creamed corn
40 min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 godz.
Hollandaise sauce
15min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Lamb Kibbeh
1h 30min
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
2 Std. 15 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Tamarind chutney
5min