Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb shanks
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 10 cm strips), no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 garlic cloves
- 2 eschalots (approx. 50 g)
- 130 g dry white wine
- 700 g tomato passata
- 400 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 6 lamb shanks
- 100 g plain flour
- 200 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g pitted green Sicilian olives
- 220 g dried risoni pasta
Feta topping
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2948.4 kJ / 702 kcal
- Eiwitten
- 42.9 g
- Koolhydraten
- 51.7 g
- Vetten
- 34.3 g
- Verzadigd vet
- 11.2 g
- Vezels
- 8.8 g
- Natrium
- 1593.6 mg
Alternatieve recepten
Spiced lamb pie
40 Min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1j 15 menit
Chicken cacciatore
50 Min
Beef stroganoff
35 Min
Chicken, leek and corn pie
1j 15 menit
Pork cannelloni with vegetable sauce
1j
Chicken and pesto risoni
35 Min
Tuna mornay
45 Min
Lamb Moussaka
1 Std. 30 Min
Beef ragu
1h 25min
Paprika chicken with sour cream sauce
1j 15 menit
Mongolian lamb hot pot
3h 25min