Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb shanks
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 10 cm strips), no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 garlic cloves
- 2 eschalots (approx. 50 g)
- 130 g dry white wine
- 700 g tomato passata
- 400 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 6 lamb shanks
- 100 g plain flour
- 200 g carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g pitted green Sicilian olives
- 220 g dried risoni pasta
Feta topping
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2948.4 kJ / 702 kcal
- Eiwitten
- 42.9 g
- Koolhydraten
- 51.7 g
- Vetten
- 34.3 g
- Verzadigd vet
- 11.2 g
- Vezels
- 8.8 g
- Natrium
- 1593.6 mg
Alternatieve recepten
Apricot chicken risotto
30min
Chicken cacciatore
50min
Spiced lamb pie
40min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Chicken and pesto risoni
35min
Pea and ham soup
2u. 20min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Chicken chasseur
1h 50 min.
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Beef stroganoff
35min
Lamb spezzatino
1h 45min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min