Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Eiwitten
- 46.8 g
- Koolhydraten
- 67.8 g
- Vetten
- 77.6 g
- Verzadigd vet
- 37.9 g
- Vezels
- 4.2 g
- Natrium
- 707.4 mg
Alternatieve recepten
Easy satay chicken
40 min
Lamb korma
4h
Beef stroganoff
35 min
Smoky chicken thighs
2h 10min
Thai red pork curry
35 min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Chicken and prawn noodles
30 min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Quick massaman beef curry
40 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min