Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Eiwitten
- 46.8 g
- Koolhydraten
- 67.8 g
- Vetten
- 77.6 g
- Verzadigd vet
- 37.9 g
- Vezels
- 4.2 g
- Natrium
- 707.4 mg
Alternatieve recepten
Coconut lamb curry
2 Std.
Thai beef salad
1h 20min
Chilli beef with lemon feta
30min
Lamb korma
4h
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min
Thai chilli chicken and basil
30min
Quick massaman beef curry
40 min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min