Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Eiwitten
- 20.5 g
- Koolhydraten
- 81.6 g
- Vetten
- 18.8 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 647.1 mg
Alternatieve recepten
Chicken cacciatore
50min
Hearty seafood chowder
45min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5 min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5 min
Seafood con arroz
45min
Salmon and fennel risotto
30 dk
Risotto with zucchini and prawns
1sa 15 dk
Crab linguine
30 dk
Hearty seafood chowder
1sa
White fish and lemon risotto
30 dk
Cauliflower soup with bacon dust
35min