Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Eiwitten
- 20.5 g
- Koolhydraten
- 81.6 g
- Vetten
- 18.8 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 647.1 mg
Alternatieve recepten
Chicken cacciatore
50min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15 min
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Crab linguine
30min
Lamb stew with couscous
2h 10min
Seafood con arroz
45min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Salmon and fennel risotto
30min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Smoked trout pâté
3h 15 min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
White fish and lemon risotto
30min