![Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51C44650-646A-4037-B934-667548007399/Derivates/34439CE3-BFFC-4EAB-9BAC-D4EECE6D595A.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 500 g cauliflower, cut into florets
- 500 g broccoli, cut into florets
- 50 g plain flour
- 40 g butter
- 500 g full cream milk
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optioneel)
- 200 g Danish blue cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1279 kJ / 304 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 12.3 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 670.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cauliflower gratin
1 Std.
Chicken with sparkling wine cream sauce
1 Std. 5 Min
Broccoli and blue cheese soup
25 Min
Mushroom and white wine cream sauce
30 Min
Cauliflower mash
25 Min
Apple, leek and sage sauce
15 Min
Meatloaf with onion gravy
1 Std. 30 Min
Stuffed zucchini
1 Std. 5 Min
Cream of tomato soup
25 Min
Warm cabbage dish
15 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Mushroom sauce
20 Min