Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 20.1 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 932.1 mg
Alternatieve recepten
Minted Mushy Peas with Crème Fraîche
20p
Colcannon
35p
Chicken and port pâté
1h 30min
Caramelised onion jam gravy
2h 5 min
Umami paste
5min
Three meat roulade
2h 5 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Pineapple parcels
1 Std.
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30p
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45p
Parsnip and bean mash
25p
Mexican cottage pie
1h 30min