Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 20.1 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 932.1 mg
Alternatieve recepten
Pork and apple cider stew
1h 40min
Irish lamb stew
6h 20min
Vegetarian quiche
1 Std. 55 Min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2h 15 min
Boston baked beans
30h 45min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Venison Wellington
3h 30min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Bubble and squeak soup
35min
Parsnip and bean mash
25min
Colcannon
35min
Caramelised onion jam gravy
2 Std. 5 Min