Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 20.1 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 932.1 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower gratin
1j
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Eggplant rotolo
1 godz. 40 min
Caramelised onion jam gravy
2h 5min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1j
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.
Mint sauce
5 menit
Mushroom sauce
20min
Mushroom bolognaise
45min
Lamb Moussaka
1 Std. 30 Min