Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2159 kJ / 514 kcal
- Eiwitten
- 38.6 g
- Koolhydraten
- 12.7 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 15.3 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1150 mg
Alternatieve recepten
Spiced lamb pie
40min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Pork and apple cider stew
1h 40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Lamb spezzatino
1h 45min
Pork meatballs with couscous
50min
Irish stew
1h 30min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min