Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 100 g leek, cut into thin slices, white part only
- ½ Savoy cabbage, cut into thin slices (approx. 300 g)
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- ¼ tsp salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus an extra 1-2 pinches to season
- 4 slices lemon, plus extra slices to garnish
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 80 g lean bacon, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches nutmeg
- fresh dill, to garnish (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1825.6 kJ / 434.7 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 4.2 g
- Vetten
- 32.7 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 631 mg
Alternatieve recepten
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 Min
Fish with ginger lime sauce
35 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Fish pie with cauliflower mash
1 Std. 15 Min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 Min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Parmesan cheese crisps
15min
Seafood and corn chowder
40min
Simple steamed salmon
30 Min