Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 100 g leek, cut into thin slices, white part only
- ½ Savoy cabbage, cut into thin slices (approx. 300 g)
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- ¼ tsp salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus an extra 1-2 pinches to season
- 4 slices lemon, plus extra slices to garnish
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 80 g lean bacon, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches nutmeg
- fresh dill, to garnish (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1825.6 kJ / 434.7 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 4.2 g
- Vetten
- 32.7 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 631 mg
Alternatieve recepten
Bangers and mixed mash with caramelised onions
45min
Sicilian prawn salad
40min
Asparagus and broad bean salad
25 dk
Steamed salmon with broccoli pesto
25 dk
Fish pie with cauliflower mash
1sa 15 dk
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5 min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 dk
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.
Steamed fish with green mash
50min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Simple steamed salmon
30 dk