Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 100 g leek, cut into thin slices, white part only
- ½ Savoy cabbage, cut into thin slices (approx. 300 g)
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- ¼ tsp salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus an extra 1-2 pinches to season
- 4 slices lemon, plus extra slices to garnish
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 80 g lean bacon, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches nutmeg
- fresh dill, to garnish (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1825.6 kJ / 434.7 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 4.2 g
- Vetten
- 32.7 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 631 mg
Alternatieve recepten
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Zucchini lasagne
1 Std. 30 Min
Keto cauliflower and Brussels sprout cheese bake
45 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Chicken Waldorf salad
40 Min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 Min
Simple steamed salmon
30 Min