Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 406.6 kJ / 96.8 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 8.8 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 180.2 mg
Alternatieve recepten
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1sa 20 dk
Vegetarian sausage rolls
40 min
Traditional hommus
25h 5 min
Black tahini and beetroot hommus
1sa 10 dk
Black bean enchiladas
1sa 20 dk
Hommus
15min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min