Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 406.6 kJ / 96.8 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 8.8 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 180.2 mg
Alternatieve recepten
Summer dahl
35min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Pulse and pumpkin curry
30min
Three-bean shepherd's pie
26h
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Hommus dip
5min
Zucchini tortillas with falafel
25 Std. 30 Min
Pea and garden mint fritters
25min
Hommus
15min