Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g red lentils
- 5 whole black peppercorns
- 900 g ripe tomatoes, cut into halves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 75 g tomato paste
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 - 1 ½ tsp raw sugar
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only, plus extra chopped for garnishing
- 750 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to serve
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 554.2 kJ / 131.8 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 17.2 g
- Vetten
- 2.1 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1114.7 mg
Alternatieve recepten
Creamy tomato and basil soup
30min
White zucchini and cannellini bean soup
25 min
Tuscan bean soup
40min
Carrot and coriander soup
30min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Minestrone
40min
Vegetable soup
35 menit
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Indian spiced sweet potato soup
25 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Curried carrot and ginger soup
40min
Cream of tomato soup
25 min