![Tomato and red lentil soup Tomato and red lentil soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62EE8E86-89E5-460A-BDB2-A8E96EBFCA14/Derivates/3E26292F-1171-4AE5-BC69-73C092B7F01A.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g red lentils
- 5 whole black peppercorns
- 900 g ripe tomatoes, cut into halves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 75 g tomato paste
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 - 1 ½ tsp raw sugar
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only, plus extra chopped for garnishing
- 750 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to serve
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 554.2 kJ / 131.8 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 17.2 g
- Vetten
- 2.1 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1114.7 mg
Alternatieve recepten
Tuscan bean soup
40 Min
Carrot and coriander soup
30 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Minestrone
40 Min
Vegetable soup
35 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Spiced lentil vegetable soup
1 Std. 30 Min
Indian spiced sweet potato soup
25 Min
Spicy cauliflower soup
20 Min
Cream of tomato soup
25 Min
Tuscan bean soup
30 Min
Hearty seven vegetable soup
30 Min