Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 garlic clove
- 50 g onions, cut into halves
- 30 g butter or olive oil
- 700 g fresh tomatoes, cut into halves
- 70 g tomato paste
- 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 tsp dried oregano or dried mixed herbs
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 2 - 4 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 864.3 kJ / 205.8 kcal
- Eiwitten
- 2.5 g
- Koolhydraten
- 9.9 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 7.1 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 912.7 mg
Alternatieve recepten
Creamy tomato and basil soup
30min
Vegetable soup
35min
Tomato and red lentil soup
30min
Carrot and coriander soup
30min
Zucchini soup
25min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Minestrone
40min
Spicy cauliflower soup
20min
Cream of mushroom soup
20min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Indian spiced sweet potato soup
25min