Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices and segments separated
- 1 tsp mustard seeds
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 3 - 4 tsp curry powder (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 500 g water
- 700 - 800 g cauliflower, cut into bite-sized pieces (3 cm)
- ground black pepper, to season
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 100 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g lemon juice
- 70 g dried apricots, cut into small pieces (5 mm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into small cubes (5 mm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 756.3 kJ / 180.1 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 15.1 g
- Vetten
- 8.1 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 620.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Peanut and soba noodle slaw
20 dk
Warm satay chicken salad
55 dk
Colourful quinoa salad
40 Min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Miso coleslaw
20 dk
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Sweetcorn and black rice salad
1 Std.
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min