Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 2 - 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 - 3 cm piece fresh turmeric, peeled
- 40 g extra virgin olive oil
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 250 g dried red lentils, rinsed and drained
- 400 g coconut milk
- 300 g filtered water
- ½ tsp salt (optional - see Tips)
- 300 g cauliflower, broken into bite-size florets
- fresh coriander leaves, for garnish (optional)
- fresh long red chilli, cut into slices, for garnish (optional)
- cooked rice or flat bread, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1420.3 kJ / 338.2 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 18.4 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Summer dahl
35 min
Caribbean curry
40 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Hearty lentil chilli
50 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Chilli con tempeh
20 min
Vegetarian chilli
35 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Vegetable chilli
50 min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min