![Summer dahl Summer dahl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e08bb5b4-b26e-424b-85d8-b96ffd7b2bb5/Derivates/767060cd-976f-4ddb-bd60-12d849fda8c8.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g red lentils
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 cm piece fresh ginger
- 3 garlic cloves
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp garam masala
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 350 g water
- 150 g green beans, trimmed and cut into halves
- 1 bunch broccolini, cut into halves
- 200 g coconut milk
- 100 g fresh baby spinach
- sea salt, to taste
- 1 - 2 fresh long red chilli, cut into slices, to serve
- lemon juice, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1615.8 kJ / 384.7 kcal
- Eiwitten
- 21.5 g
- Koolhydraten
- 40.2 g
- Vetten
- 11.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 15.4 g
- Natrium
- 128.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea ratatouille (gut health)
1hod.
Lentil curry (dahl)
30min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Vegetarian chilli
35 min
Hearty lentil chilli
50min
Silverbeet dahl
8sa 40 dk
Rendang curry
30min
Pulse and pumpkin curry
30min
Lentil bolognese
30min
Caribbean curry
40min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Tomato and lentil dahl
35 min