Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g chicken thigh fillets, cut into quarters (4-5 cm pieces)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 30 g water
- 5 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 5 g white sugar
- ⅛ tsp Sichuan pepper
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g oil
- 3 - 5 dried chillies, deseeded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 30 g unsalted peanuts, roasted
- Voeding
- per 2 portions
- Calorieën
- 4243.9 kJ / 1010.5 kcal
- Eiwitten
- 102.5 g
- Koolhydraten
- 13.2 g
- Vetten
- 60.5 g
- Verzadigd vet
- 12.4 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1804 mg
Alternatieve recepten
Niu rou mian (beef noodles)
35 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 menit
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1h 45 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20 min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 menit
Chinese five spice beef cheeks
4 Std. 25 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Honey BBQ Chicken
1j
Pad kra pow
45 Min