Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 24.8 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 535.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Steamed cabbage and pork dumplings
1hod. 35min
Banh ran (sesame balls)
25h 30 min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Prawn wontons
2j
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50 min
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Cha gio (spring rolls)
55min
Pork and prawn dumplings
55min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30 min