Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 24.8 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 535.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mantou buns
1h 30min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Beef buns
50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Bagels with bacon jam and egg
3h 20min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Char siu bao pork buns
6h 35min
Milk bread (Challah)
2u. 20min
Pork and prawn dumplings
55min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min