Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Betutu paste
- 120 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 30 g Indonesian red spice paste, room temperature
- ¼ tbsp ground black pepper
- 1 ½ tsp sea salt
- 30 g fresh red bird's eye chilli
- 2 makrut lime leaves
- 4 cm fresh ginger
- 2 tsp shrimp paste
- 1 tsp coconut oil
- 1 whole chicken
Betutu chicken
- 1 banana leaf, blanched or wilted over open flame (approx. 40 x 50 cm)
- 800 g boiling water
- 40 g roasted unsalted peanuts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3964.3 kJ / 947.5 kcal
- Eiwitten
- 75.8 g
- Koolhydraten
- 28.1 g
- Vetten
- 58.9 g
- Verzadigd vet
- 19.6 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1144.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Steamed chocolate cake and poached pears
50min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 Min
Pink Moon Milk
10min
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11 Std. 40 Min
Vegan 'pulled pork'
20min
Minty vodka lemonade (Diabetes)
10min
Nasi lemak (coconut rice)
20min
Tomato passata
1h 40min
Fresh tomato chutney
10min