Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 3 makrut lime leaves
- ½ - 1 tsp shrimp paste, to taste (see Tips)
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 tsp fish sauce, to taste
- 20 g peanut oil, plus extra if needed
- Voeding
- per 250 g
- Calorieën
- 1700.8 kJ / 406.5 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 49.6 g
- Vetten
- 23.3 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 9.2 g
- Natrium
- 1472.1 mg
Alternatieve recepten
Thai red chicken curry
30min
Thai green chicken curry
30min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Thai red curry paste
15 Min
Thai red curry paste
10 Min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min
Madras curry powder
15 Min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori paste
5 min