Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g basmati rice
- 2 tsp extra virgin olive oil
- ½ tsp sea salt
Curry powder
- 15 g coriander seeds
- 15 g cumin seeds
- 1 tbsp fennel seeds
- 20 g long grain rice
- 5 cardamom pods
- 3 whole cloves
- 1 sprig fresh curry leaves
- ½ cinnamon quill
Red beef curry
- 3 cardamom pods
- ½ cinnamon quill
- ½ tsp ground fenugreek
- 6 whole cloves
- ½ tsp black peppercorns
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 2 fresh long red chillies, cut into pieces and deseeded if preferred
- 1 tsp ground turmeric
- 12 fresh curry leaves
- 6 pandan leaves, tied into knots
- 50 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (4 cm)
- 400 g canned coconut cream
- 2 tsp sea salt
- 2 tbsp vinegar
- 500 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4471.7 kJ / 1068.8 kcal
- Eiwitten
- 66.2 g
- Koolhydraten
- 90.3 g
- Vetten
- 49.8 g
- Verzadigd vet
- 26.3 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 1433.9 mg
Alternatieve recepten
Biryani-style rice
1 Std. 5 Min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Madurese chicken satay
1h 30min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 Std. 15 Min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Indonesian white spice paste
35 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min