Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g jasmine rice
- 240 g boiling water, plus extra to soak
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 3 makrut lime leaves
- ¼ tsp sea salt
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into thirds
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to garnish
- fresh long red chilli, cut into thin slices, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2814.8 kJ / 672.8 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 65.2 g
- Vetten
- 28.1 g
- Verzadigd vet
- 17.6 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 1270.1 mg
Alternatieve recepten
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55min
Low carb gluten free lamb lasagne
1h 40min
Old fashioned apple mocktail
Geen beoordelingen
Lamb saag (Noni Jenkins)
1h 15min
Creamy beef curry
1h 15min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h