Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g jasmine rice
- 240 g boiling water, plus extra to soak
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 3 makrut lime leaves
- ¼ tsp sea salt
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into thirds
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to garnish
- fresh long red chilli, cut into thin slices, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2814.8 kJ / 672.8 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 65.2 g
- Vetten
- 28.1 g
- Verzadigd vet
- 17.6 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 1270.1 mg
Alternatieve recepten
All in one bowl bolognese
40 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30 Min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 Min
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 Min
Chilli with rice
50 Min
Chicken laksa
30 Min
Creamy beef curry
1h 15min