Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 2 garlic cloves
- 3 cm fresh ginger, peeled
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g Madras curry powder (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 400 g canned coconut cream
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3 cm - see Tips)
- 20 g tamarind paste
- 1 tsp sea salt
- 2 tbsp flaked almonds, toasted, to serve
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- cooked rice, to serve
- pappadums, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3594.3 kJ / 859.1 kcal
- Eiwitten
- 38.6 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 69.5 g
- Verzadigd vet
- 39.6 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 655.2 mg
Alternatieve recepten
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Egg Salad Sandwiches
35 Min
Beer batter fish
40 Min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40 Min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 Min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Pilau rice using rice mode
40 Min
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
15-minute noodles
15min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.