Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 1050 g water
- 3 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g vegetable oil, plus 2 teaspoons extra
- 500 g beef mince
- 60 g fish sauce
- 60 g oyster sauce
- 40 g caster sugar
- 1 tsp ground white pepper
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g green beans or snake beans, trimmed and cut into bite-size pieces
- ½ bunch fresh holy basil (approx. 15 g), leaves only (see Tips)
- 4 whole eggs
- fried shallots, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3501.4 kJ / 833.7 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 76.1 g
- Vetten
- 38.9 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 2904.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Mee Goreng Mamak
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Char Kway Teow
15 Min
Crispy Ikan Bilis
40min
Chicken Porridge
1h 10min
Nasi lemak (coconut rice)
20 Min