Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g desiccated coconut
- 12 dried long red chillies
- 120 g water, for soaking
- 10 g cumin seeds
- 10 g coriander seeds
- 3 cinnamon quills
- 4 star anise
- 1 tsp whole cloves
- 30 g garlic
- 100 g red onion, cut into wedges
- 40 g fresh ginger, peeled, cut into slices
- 60 g lemongrass, white part only, cut into pieces (1 cm)
- 40 g fresh galangal, peeled, cut into slices
- 80 g vegetable oil
- 60 - 80 g dark brown sugar
- 200 g coconut milk (full fat)
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (3-4 cm)
- 25 g Meat stock paste (see Tips)
- 60 g tamarind paste
- 80 g coconut cream, to serve
- 1 Lebanese cucumber, cut into slices, for garnishing
- eschalots, cut into slices, for garnishing
- cooked rice, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2748.3 kJ / 654.4 kcal
- Eiwitten
- 32.5 g
- Koolhydraten
- 26.7 g
- Vetten
- 45.3 g
- Verzadigd vet
- 22.9 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 878.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Thai Green Curry Chicken
30 Min
Beef rendang
1h 55min
Thai red curry paste
10 Min
Thai green curry paste
10 Min
Beef Rendang
2 Std. 30 Min
Chicken korma with cashews
30 Min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 dk
Beef madras
1sa 30 dk
Korma spice blend
5 Min
Lamb saag
1sa 30 dk