Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g desiccated coconut
- 12 dried long red chillies
- 120 g water, for soaking
- 10 g cumin seeds
- 10 g coriander seeds
- 3 cinnamon quills
- 4 star anise
- 1 tsp whole cloves
- 30 g garlic
- 100 g red onion, cut into wedges
- 40 g fresh ginger, peeled, cut into slices
- 60 g lemongrass, white part only, cut into pieces (1 cm)
- 40 g fresh galangal, peeled, cut into slices
- 80 g vegetable oil
- 60 - 80 g dark brown sugar
- 200 g coconut milk (full fat)
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (3-4 cm)
- 25 g Meat stock paste (see Tips)
- 60 g tamarind paste
- 80 g coconut cream, to serve
- 1 Lebanese cucumber, cut into slices, for garnishing
- eschalots, cut into slices, for garnishing
- cooked rice, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2748.3 kJ / 654.4 kcal
- Eiwitten
- 32.5 g
- Koolhydraten
- 26.7 g
- Vetten
- 45.3 g
- Verzadigd vet
- 22.9 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 878.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pad kra pow
45 Min
Thai Massaman Curry Paste
25 Min
Thai red curry paste
10 Min
Thai green curry paste
10 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Thai green chicken curry
30 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Chicken Rendang
45 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Thai Green Curry Chicken
30 min
Nasi lemak (coconut rice)
20 Min