Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp sugar
- 200 g water
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- 5 fresh mint leaves
- 24 medium raw prawns, peeled, with tails intact
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm), plus extra to garnish
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1716.3 kJ / 408.5 kcal
- Eiwitten
- 34.9 g
- Koolhydraten
- 6.4 g
- Vetten
- 26.4 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1580.1 mg
Alternatieve recepten
Prawn Saganaki
35 dk
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 dk
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 Min
Prawn Saganaki with Feta
35 dk
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 dk
Risoni with salmon and spinach
25 Min
Jambalaya
35 dk
Garlic prawns
25 Min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 Min
Spiced garlic prawns and calamari
15 Min