Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp sugar
- 200 g water
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- 5 fresh mint leaves
- 24 medium raw prawns, peeled, with tails intact
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm), plus extra to garnish
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1716.3 kJ / 408.5 kcal
- Eiwitten
- 34.9 g
- Koolhydraten
- 6.4 g
- Vetten
- 26.4 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1580.1 mg
Alternatieve recepten
Prawn and saffron risotto
30p
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30p
Chorizo and prawns a la Sidra
25p
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30p
Sicilian prawn salad
40p
Salmon niçoise salad
35p
Prawn Saganaki with Feta
35p
Middle Eastern planked salmon
1h 40 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40p
Garlic prawns
25p
Prawn Saganaki
35p
Linguine with salmon and herbs
25p