![Garlic prawns Garlic prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C72E983B-2FBF-4855-BE6D-4F86A665C12D/Derivates/F18835BA-8B28-4C88-A6E9-EC4FD534FE13.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 fresh red bird's eye chilli, deseeded if preferred
- 40 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g dry white wine
- 1 tsp dried oregano
- 2 pinches sea salt, to taste
- 700 g peeled raw prawns, tail-on
- fresh crusty bread, to serve
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1850 kJ / 440 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 1963.4 mg
Alternatieve recepten
Stuffed tomatoes
50 Min
Quick prawn stir-fry
20 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Crab linguine
30 Min
Spiced garlic prawns and calamari
15 Min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 Std. 5 Min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min
Chicken and prawn noodles
30 Min
Prawn and noodle stir-fry
25 Min
Prawn saganaki with feta
35min
Chilli garlic prawns
10 Min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min