Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 fresh red bird's eye chilli, deseeded if preferred
- 40 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g dry white wine
- 1 tsp dried oregano
- 2 pinches sea salt, to taste
- 700 g peeled raw prawns, tail-on
- fresh crusty bread, to serve
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1850 kJ / 440 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 1963.4 mg
Alternatieve recepten
Prawn and noodle stir-fry
25min
Chicken cacciatore
50min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5min
Sicilian prawn salad
40min
Prawn saganaki with feta
35min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Prawn stir-fry
25min
Spiced garlic prawns and calamari
15min
Chilli and garlic prawns
1h 10min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Chilli garlic prawns
10min