Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Eiwitten
- 14.8 g
- Koolhydraten
- 99.6 g
- Vetten
- 41.2 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 5.7 g
- Natrium
- 554.9 mg
Alternatieve recepten
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10 min.
Almond and pear tart
40min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Quark chocolate mousse
1h 10min
Yoghurt cake
1h 40 min
Piernik (Polish honey cake)
2h 50min
Smoked Indian-spiced quail
3 godz. 20 min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Coconut and pistachio delight
1h 10min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2h 10 min.
Apple and date cake
1h 30min