![Samosa with fresh tomato chutney Samosa with fresh tomato chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E315A84B-D74C-4AA2-B94D-A158932464AA/Derivates/41C604C7-8F2C-45C3-BBFA-1535D3CA3807.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Samosa pastry
- 260 g chilled water
- 20 g ghee
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Samosa filling
- 520 g water
- 100 g potatoes, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 160 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 20 g olive oil
- 300 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp curry powder
Fresh tomato chutney
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, cut into pieces and deseeded if preferred
- 250 g fresh tomatoes, cut into halves and seeds removed
- ¼ tsp ground cumin
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
Assembly
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 843.1 kJ / 200.7 kcal
- Eiwitten
- 5.3 g
- Koolhydraten
- 16.2 g
- Vetten
- 12.5 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 148.4 mg
Alternatieve recepten
Naan bread
2 Std. 40 Min
Rava idli
2 Std. 40 Min
Bombay aloo
40min
Onion bhaji
45min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 Std. 10 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Samosas
1h 35 min
Bhuna gosht
1h 20min
Tamarind chutney
5 menit
Biryani
1h 25min
Roti
2 Std.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min